Tècniques d’estudi: planificació i organització

OLYMPUS DIGITAL CAMERALes tècniques d’estudi són de gran utilitat si vols millorar el teu rendiment acadèmic. En particular, tot seguit et donem alguns consells i eines que pots fer servir per organitzar-te i planificar millor el teu temps d’estudi.

L’agenda és una eina molt important per tal de saber quines tasques, treballs i exàmens has de fer durant els pròxims dies. Recorda anotar els deures a la casella del dia que els has de lliurar; així et serà més fàcil organitzar les teves prioritats.

Un altre instrument que t’ajudarà a organitzar-te i planificar és el calendari mensual d’estudi. Anota-hi els exàmens i els lliuraments importants per tal de visualitzar, d’un sol cop d’ull, quin volum de fenia tens al llarg del mes. També pots assenyalar-hi quins dies preveus dedicar a cada assignatura abans de l’examen per tal de distribuir-te el temari a preparar. Per exemple: estudiar “Tema 2 de mates” el dilluns 20 de febrer; estudiar “Tema 3 de català” el dimarts 21 de febrer. D’aquesta manera, si tens dubtes, podràs resoldre’ls amb el professorat amb suficient antelació abans de l’examen.

Finalment, en aquells moments del curs en què tinguis exàmens finals o un volum de tasques molt elevat, et recomanem que empris la plantilla de planificació setmanal. En ella, a més d’indicar les teves activitats personals, pots plantejar-te objectius diaris i marcar de manera precisa quines franges horàries dedicaràs a cada matèria o tasca. Al final del dia podràs revisar la teva planificació i valorar si aquesta ha estat, o no, realista, per tal d’ajustar-la de cara al pròxim dia.

Recorda que has d’anar fent pauses, d’uns 10 minuts, per descansar la vista i el cervell. Així mateix, cal que tinguis en compte que no sempre tens el mateix nivell de concentració. Per tant, és recomanable que et dediquis primer a les tasques de mitjana dificultat, seguidament a les més difícils, i finalment a les tasques més senzilles o mecàniques.

17 de febrer de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s