Taller família: motivació

 

Diapositiva1Aquest mes hem tractat al taller família el tema de la motivació. Ja d’entrada, us direm, com ho hem fet als tallers, que no tenim una vareta màgica que motivi a qui tenim al costat.
La motivació és un estat intern que activa, dirigeix i manté la conducta d’una persona. Neix de les experiències anteriors que tenim, de la creença o expectativa sobre un fet futur i de les emocions associades a una tasca. És un procés intern però l’ambient extern pot modular la motivació d’una persona.
Tot i que no hi ha una recepta per motivar a una persona, potser podem posar en marxar algunes estratègies perquè la motivació comenci a germinar.

1. Ser exemple, tot s’encomana, així que pare i mare motivats, fills i filles motivats.
2. Trobar un objectiu concret, real i assequible pot ajudar a trobar el camí. Trobat l’objectiu, meta o il·lusió és fonamental que es respecti, és la seva elecció, el seu somni, no el teu.
3. Traçar un pla, petits reptes que et portin a la meta
4. Acompanyar-lo no portar-lo. La motivació no es pot imposar, s’ha de descobrir.
5. Animar-lo o animar-la, Tu Pots!

Per poder posar en pràctica aquesta estratègia hem volgut posar en situació a pares i mares realitzant un mapa d’empatia. Per fer-ho, hem anotat el que escolten, veuen, pensen i senten els nostres joves, que determinarà les seves pors, frustracions i motivacions. Esperem que l’ambient d’empatia que es va crear als tallers els hi serveixi per veure créixer la motivació dels joves.

mapa empatia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s